Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UDI firer på brannsikringskrav ved akuttmottak

For å få på plass nye mottaksplasser raskere, dropper Utlendingsdirektoratet (UDI) kravet om sprinkleranlegg ved akuttmottak for asylsøkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av tidspresset som følger av den økte strømmen av asylsøkere, dropper direktoratet anbudsrunder og går i stedet ut og kjøper kontrakter på akutte mottaksplasser direkte fra leverandørene. Disse kontraktene er midlertidige, noe som gjør at det er for stor økonomisk risiko for tilbyderen å investere i sprinkleranlegg, og dermed droppes kravet, skriver ABC Nyheter.

UDI kunne tatt noe av risikoen ved å betale for sprinkleranleggene selv, men det bryter med EØS-reglene.

- UDI kan ikke betale en høyere pris for å betale sprinklingen innen en midlertidig kontrakt, fordi det ville være ulovlig statsstøtte, forklarer seniorrådgiver Lars Steinar Hansen i UDI.

Med svakere brannsikkerhet, er det også svært vanskelig å få forsikring, noe som gjør at aktørene kvier seg for å satse i en bransje med stor brannrisiko.

- Risikoen for brann i asylmottak er åtte ganger den vanlige, opplyste Geir Trulsrud fra Finans Norge, hvor forsikringsselskapene er medlemmer. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!