UDI går til rettssak mot 46 asylsøkere

Utlendingsdirektoratet (UDI) går rettens vei med krav om utkastelse av 46 asylsøkere som nekter å flytte fra norske asylmottak, selv om de ikke har fått oppholdstillatelse i Norge, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det dreier seg om personer som politiet ikke kan transportere ut av landet med tvang fordi de mangler identitetspapirer.

UDI mener at tvangsfullbyrdelsesloven gir hjemmel for å sette asylsøkere på gaten på lik linje med folk som kastes ut av boligene sine fordi de ikke betaler husleie.

- Det er første gang en prosess som dette er iverksatt mot beboere i asylmottak, opplyser assisterende avdelingsdirektør Roald Kristiansen i Utlendingsdirektoratet (UDI).

- Personene dette gjelder har alle fått tilbud om å få bli i boende i mottak dersom de er villige til å samarbeide om frivillige løsninger for hjemreise, sier han. De første namsrettsavgjørelsene er ventet å foreligge i løpet av august.

Barn og familier med barn er unntatt fra den nye og strengere linjen fra UDIs side. Fra nyttår mistet alle asylsøkere som har fått sine søknader avslått retten til å bo i statlige mottak, fordi myndighetene mener det er urimelig at folk som ikke har lovlig opphold i landet skal få kost og losji på statens regning.

(NTB)