Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UDI holdt asylplaner i Bærum hemmelig, fryktet at noen ville tenne på bygget

550 asylsøkere skal flytte inn på Lysaker.

NYTT ASYLMOTTAK:  Ifølge Budstikka skal det etableres asylmottak her i Philip Pedersens vei 20, hvor Tandberg-bygget ligger. Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) sier de ventet med å gå ut med planene på grunn av frykten for brann. Foto: Google Earth
NYTT ASYLMOTTAK: Ifølge Budstikka skal det etableres asylmottak her i Philip Pedersens vei 20, hvor Tandberg-bygget ligger. Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) sier de ventet med å gå ut med planene på grunn av frykten for brann. Foto: Google Earth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frykten for ildspåsettelse var blant årsakene til at Utlendingsdirektoratet (UDI) ikke gikk ut med planene om asylmottak på Lysaker før to uker før innflytting.

Det gamle Tandberg-bygget langs E18 på Lysaker skal nå bli asylmottak. Bygget har stått tomt i lang tid. Innflytting er planlagt allerede 18. desember, skriver Budstikka.

Det skal bo 550 asylsøkere i bygningen som er på 10.000 kvadratmeter.

DSB: - Utsatt for brann i Sverige Saken har ikke vært behandlet i noen politiske organer, og Bærum kommune har fått kort tid på seg til å planlegge de oppgavene som pålegges kommunen.

Ifølge Christian Myhre i Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er faren for ildspåsettelse en av årsakene til at de ventet i det lengste med å gå ut.

Mottaket er tenkt som en mellomting mellom akuttmottak og vanlig mottak, med tenkt oppholdstid på rundt tre måneder. UDI vil først og fremst prioritere barnefamilier i mottaket.

- Vi har vurdert situasjonen i Sverige hvor lokasjoner som er bestemt brukt, er blitt utsatt for brann. Vi ønsker å begrense i så stor grad vi kan faren for at det skal skje her, sier Myhre.

Nytt mottak DSB har ansvaret for koordineringen av arbeidet med å planlegge mottaket.

Forrige helg brant spiseteltet på det nyopprettede asyllosjiet på Vardåsen. I helga brant det også i et planlagt mottak i Hordaland.

De siste seks åra har det brent 156 ganger på norske asylmottak, viser tall fra UDI, som opplyser at de fleste branntilfellene er mindre hendelser i forbindelse med matlaging.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media