- UDI, hva er galt ved at kristne hjelper muslimer?

Flere reagerer på at kristne leirer må fjerne kors og kristne symboler for å få huse flyktninger.

 RELIGION?  Akhenaton Oddvar de Leon, daglig leder i OMOD, skjønner ikke hva som er galt ved at kristne hjelper muslimer.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RELIGION? Akhenaton Oddvar de Leon, daglig leder i OMOD, skjønner ikke hva som er galt ved at kristne hjelper muslimer. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På grunn av den store asyltilstrømningen til landet, har UDI sett seg nødt til å losjere asylsøkere på flere steder enn de ordinære mottakene.

Det Norske Misjonsselskapet (NMS) driver flere kristne leirsteder, som de ønsker å leie ut til UDI. UDI sier ja takk, men på en betingelse.

Må ikke undergrave historien Alle kristne symboler må fjernes før asylsøkerne kan flytte inn. Det skriver avisa Dagen.

Det har fått flere til å reagere.

- Hva er galt med at kristne hjelper muslimer? spør daglig leder i organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD), Akhenaton de Leon.

Han minner om at folk har hjulpet hverandre på tvers av religioner i all tid.

- Profeten Muhammed søkte beskyttelse hos de kristne i Etiopia. Muslimer har hjulpet jøder. Gjennom historien har de store verdensreligionene hjulpet hverandre. Men nå som de kristne vil hjelpe, må de fjerne sine symboler så ingen skal bli støtt. Jeg forstår ikke hvorfor. Vi må ikke undergrave historien, sier De Leon.

Han fortsetter:

- Den grunnleggende verdien i korset er Jesus sitt budskap, og det budskapet er godt. Kristendommen, jødedommen og islam har mye tilfelles. De har hjulpet hverandre før, og slik hjelp fører til forsoning.

- Jeg blir provosert De Leon er ikke alene om denne meningen. Med seg på laget har han Ahmed Aadan Warsame. Han kom til Norge i 1994, som flyktning fra Somalia. I dag er han leder for Kystpartiet i Tromsø.

- Jeg blir veldig provosert av UDI sin holdninger. Det er helt uakseptabelt, sier Warsame.

Han mener at kristendommen er en del av de norske verdiene, og at ved å fjerne de kristne symbolene, øker man polariseringen mellom nordmenn og flyktningene.

- Da jeg kom til Norge ville et kors på veggen vært det siste jeg la merke til. Og de som måtte bli støtt av det, må huske at det er de som må tilpasse seg det norske samfunnet.

- Vi skal beskytte de som trenger det, men vi skal ikke undergrave norske verdier.

UDI sier til Dagbladet at selve overnattingsstedet skal være religions- og verdinøytralt fordi botilbudet må kunne brukes av mennesker som søker asyl i Norge, uavhengig av opprinnelsesland, politisk ståsted, religion og livssyn.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram