UDI kan bli delt

Utlendingsdirektoratet (UDI) kan bli delt i et direktorat med ansvar for asylsøknadene og et annet som får ansvaret for integreringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har besluttet å utrede en deling av UDI. Resultatet skal legges frem for Stortinget i en melding til neste vår. Kommunalminister Erna Solberg er imidlertid allerede nå klar på at hun ønsker en deling, skriver Aftenposten.

Solberg sier at tilstrømningen av asylsøkere har tatt oppmerksomheten bort fra arbeidet med å bistå dem som får opphold. Vi må arbeide mer systematisk med integreringen, sier hun.

- Jeg vil se om vi kan dele UDI i én del for integrering og én for behandling av asylsøknader. Slik det er nå, har vi ikke nok trykk på hva en endret sammensetning av befolkningen betyr for de ulike områder av politikken. Alt må ses i en sammenheng. Det gjelder introduksjonsprogrammet for flyktninger, norskopplæring, arbeidsmarkedsetaten, partene i arbeidslivet, skoler og barnehager, sier kommunalministeren.

Hun ønsker at innvandrerne skal oppfatte et nytt integreringsdirektorat som «deres» direktorat. Det er ikke tilfelle med UDI dag.

Kommunalministeren håper at det ikke blir nødvendig med økte bevilgninger selv om UDI deles i to. I stedet må ressursene brukes bedre, sier hun.

(NTB)