FÅR KRITIKK- Vi sender saker på høring når de er klar til det, sier Utenlendingsdirektoratet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FÅR KRITIKK- Vi sender saker på høring når de er klar til det, sier Utenlendingsdirektoratet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

UDI la ut sak på høring i fellesferien

- Ikke første gang, sier Barneombudet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Barneombudet kritiserer Utlendingsdirektoratet (UDI) for å ha lagt ut en sak om barn som er ofre for menneskehandel på høring midt i fellesferien.

UDI ba 1. juli om innspill til nytt rundskriv om hvordan utlendingsforvaltningen skal finne og følge opp flere ofre for menneskehandel. UDI satte høringsfristen til 20. august. Det liker Barneombudet dårlig. Ombudet har nemlig ferie i hele denne perioden, skriver Aftenposten.

Etter loven skal ombudet avgi høringssvar om denne typen saker til offentlige myndigheter.

- Vi finner det uheldig at offentlige myndigheter legger høringsrunder med utsendelsesdato og høringsfrist som overlapper med normal ferieavviklingstid i Norge, skriver fungerende barneombud Knut Haanes i et brev til UDI.

Barneombudet hevder det ikke er første gang at UDI foretar slike grep, og Haanes mener UDI med dette «nedprioriterer betydningen av å sikre seg høringsinstansenes innspill».

UDI kjenner seg ikke igjen i kritikken.

- Vi sender saker på høring når de er klar til det. Vi legger ikke opp til høringer i ferien, sier assisterende avdelingsdirektør Frode Mortensen i UDI.

Han forteller at de har gitt en spesielt lang frist i denne aktuelle høringsrunden nettopp på grunn av ferieavvikling.

- Vi skal vurdere om vi kan gjøre dette på en annen måte i denne saken for å sikre at Barneombudet får anledning til å gi sine synspunkter, sier han.

(NTB)

KRITISERER: Fungerende barneombud Knut Haanes er kritisk til at UDI legger ut saker på høring i fellesferien.
KRITISERER: Fungerende barneombud Knut Haanes er kritisk til at UDI legger ut saker på høring i fellesferien. Vis mer