Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asylsøkere:

UDI legger ned 20 mottak med 2.100 plasser

Årsaken er færre asylsøkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utlendingsdirektoratet (UDI) varsler at de legger ned 20 asylmottak med totalt 2.100 plasser på grunn av færre asylsøkere.

Det er snakk om tolv ordinære mottak med 1 840 plasser og åtte mottak for enslige mindreårige med 304 plasser. Mottakene er fordelt over hele Norge, unntatt i Oslo og Akershus. Noen har hatt kontrakter med UDI over mange år, skriver UDI i en pressemelding.

- Det er alltid vemodig å legge ned mottak når man tenker på ansatte, beboere som må flytte og lokalsamfunn som har knyttet sterke bånd til mottakene. Men det er ikke økonomisk forsvarlig å ha mange tomme plasser når det nå kommer langt færre asylsøkere, sier fungerende avdelingsdirektør Borghild Fløtre i Utlendingsdirektoratet.

Nye nedleggelser av mottak for enslige mindreårige: 304 plasser blir nedlagt for enslige mindreårige.
Nye nedleggelser av mottak for enslige mindreårige: 304 plasser blir nedlagt for enslige mindreårige. Vis mer

De fleste av mottakene har tre måneders oppsigelsestid, som løper ut april. I god tid før dette, vil beboerne bli enten bosatt i en kommune eller flyttet til andre mottak, står det i pressemeldingen.

Når disse kontraktene har løpt ut, har UDI følgende antall plasser (avrundete tall):

Ordinære mottak: 10 700 og 1 600 for enslige mindreårige

Transittmottak: 1 100 og 200 for enslige mindreårige (140 fra 1. juni)

Ankomstsenter: 1 000

Nye nedleggelser av ordinære mottak: I tillegg kommer et mottak med 150 plasser, som ikke er varslet ennå. Totalt 1 840 plasser.
Nye nedleggelser av ordinære mottak: I tillegg kommer et mottak med 150 plasser, som ikke er varslet ennå. Totalt 1 840 plasser. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling