UDI: Mangopuré ble feilført som medisin

UDI skylder på regnskapsfeil.

MENER DE HAR GODE RUTINER:  - Det er vanskelig å svare om den er god nok, men det vi kan si er at vi har gode kontrollrutiner og et godt system for å fange opp avvik, sier avdelingsdirektør for Region- og Mottaksavdelingen i UDI, Christine Wilberg, til Dagbladet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
MENER DE HAR GODE RUTINER: - Det er vanskelig å svare om den er god nok, men det vi kan si er at vi har gode kontrollrutiner og et godt system for å fange opp avvik, sier avdelingsdirektør for Region- og Mottaksavdelingen i UDI, Christine Wilberg, til Dagbladet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev mandag om rapporter som viste at et mottak var så råttent at kommunelegen ble varslet. Penger som skulle gå til asylbarn gikk til helt andre ting.

En beboer hadde fått grøt, mangopuré og jordbærpuré som «akutt medisinsk behandling», skrev UDI i en rapport.

UDI stite spørsmål om pureen i en e-post til mottakslederen, Andrew Torleiv Hawkes: «Har dere legeerklæring på det? Var det klarert med UDI?»

UDI skriver at dette handler om en regnskapsfeil.

- Her er det viktig å understreke at grøt og mangopuré ikke ble gitt som medisin, men at det var en feil i regnskapsføringen som gjorde at dette hadde blitt ført opp under feil post, sier Wilberg, som også understreker at flere av regnskapsfeilene som ble påpekt var mindre feil.

- Her var det snakk om utgifter som hadde blitt ført opp under feil poster, sier Wilberg, som mener at de fleste påleggene UDI gir er snakk om mindre forhold.

40 kontroller - Først er det viktig å understreke at vi ikke gjennomfører tilsyn, vi er ikke en tilsynsmyndighet, men gjennomfører  kontraktsoppfølging. Det betyr at vi sjekker at vi får de tjenestene vi betaler for, sier avdelingsdirektør for Region- og Mottaksavdelingen i UDI, Christine Wilberg, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer