Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UDI med nye tall: Asylkøene til Norge synker

1300 færre i vent nå enn for 1 måned siden.

FÆRRE I VENT: Akkurat nå synker køene av asylsøkere til Norge. 
Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
FÆRRE I VENT: Akkurat nå synker køene av asylsøkere til Norge. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over 1,25 millioner mennesker søkte asyl i EU-landene i fjor. Det er ifølge Eurostat mer enn en dobling fra året før.

Samtidig viser UDIs asylregnskap for januar og februar 2016 at asylkøene synker noe. 27 602 mennesker satt på mottak ved utgangen av februar.

Det er 1300 færre enn ved utgangen av januar. 

Av disse har 2806 fått innvilget opphold og venter på å bosettes inn i det norske samfunnet. Rundt 9000 av dem som sitter på norske mottak er syrere. Den nest største og tredje største innvandrergruppene kommer fra Afghanistan og Eritrea, viser UDIs nyeste tall. 

UDI mer enn dobler antall saksbehandlere for å imøtekomme strømmen av asylsøknader. Mens det jobbet 150 asylsaksbehandlere i UDI ved inngangen til 2016, vil det jobbe over 400 i avdelinga når året er omme. 

Det var 24 000 søknader om asyl liggende til behandling da 2016 begynte. UDI sier de venter å behandle 21 000 asylsøknader i år, og dermed blir 3000 søknader liggende til 2017, sammen med de 33 000 nye søknadene UDI forventer å få. 

Januar og februar er regnet som stille måneder for UDI. Det er ikke før våren kommer at asylstrømmene ventes å ta seg opp. 

126 000 mennesker har kommet til Europa over Hellas i år.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!