UDI omgjør Kallmyr-vedtak

- Hun har nå tillatelse til å være au pair i Norge, skriver UDI.

AU PAIR-BRÅK: UDI omgjør i dag vedtaket i Kallmyr-saken. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
AU PAIR-BRÅK: UDI omgjør i dag vedtaket i Kallmyr-saken. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UDI omgjør vedtaket om justisminister Jøran Kallmyrs au pair, opplyser UDI i en pressemelding. UDI påpeker at au pairen ikke har fulgt reglene ved bytte av vertsfamilie, men at saken nå vurderes til å være av mindre alvorlig karakter.

- UDI har imøtekommet klagen og opphevet avslaget til au pairen hos familien Kallmyr. Hun har nå tillatelse til å være au pair i Norge, skriver UDI.

- Det opprinnelige avslaget ble gitt på bakgrunn av opplysninger au pairen ga i søknaden, som vi tolket som om oppholdet hadde et annet formål enn kulturutveksling, og at det ble jobbet før søknad var levert hos politiet. I klagesaken har det kommet fram nyanseringer og nye opplysninger, opplyser UDI videre.

Tidligere ble det kjent at justisminister Jøran Kallmyrs au pair måtte forlate Norge 10. mai på grunn av brudd på utlendingsloven.

Kallmyr bekreftet selv onsdag at au pairen bodde hos hans familie, og sier hun gjorde det uten å jobbe.

- På bakgrunn av det opprinnelige avslaget fikk hun også rutinemessig varsel om at UDI vurderte en utvisningssak. Hun er altså ikke utvist fra Norge, og denne delen av saken er også avsluttet, fortsetter UDI i presseskrivet i dag.

I saken er det sentralt hvorvidt au pairer som bytter vertsfamilier kan flytte inn hos en ny familie eller ikke før søknaden har blitt fysisk levert hos politiet.

Kallmyr har erkjent at han kan ha vurdert regelverket feil.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer