UDI opprettholder kors-nekt i asylmottak: - Gjelder alle religiøse symboler

- Det er viktig å spesifisere at dette gjelder alle religiøse symboler, og ikke bare de kristne, sier UDI.

MÅ FJERNES:  Alle kristne symboler må fjernes for at asylsøkere skal kunne bo i lokalene. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
MÅ FJERNES: Alle kristne symboler må fjernes for at asylsøkere skal kunne bo i lokalene. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utlendingsdirektoratet har fått kritikk for å nekte norske asylmottak å ha kors og andre religiøse symboler henge fremme. UDI endrer likevel ikke retningslinjene.

Bakgrunnen for at korset må fjernes hvis et leir- eller stevnested skal godkjennes som asylmottak, er at UDIs regelverk sier at «rommet som tilbys asylsøkerne, skal være religionsnøytralt, og det skal kunne disponeres av alle beboere som ønsker det».

- Det er viktig å spesifisere at dette gjelder alle religiøse symboler, og ikke bare de kristne, sier presserådgiver Vibeke Schjem i UDI til Dagen, som skriver at direktoratet ikke har planer om å gå bort ifra praksisen.

Kors-nekten skremmer derimot ikke lederen av Sarons dal. Senteret kan bli et av landets største asylmottak dersom de tar imot 1.000 asylsøkere. Daglig leder Rune Edvardsen sa lørdag at korsfjerning ikke blir aktuelt.

- UDI bestemmer og er ansvarlig for hvilke haller og fasiliteter de ønsker å ha. Men hos oss regjerer det kjærlighet og ønske om hjelp til flyktninger og myndighetenes mangel på plasser. Kjærligheten kommer fra Korset og det blir hengende så lenge jeg er leder, skrev Edvardsen på sin Facebook-side i helgen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram