UDI plasserer asylsøkere i teltleir

Utlendingsdirektoratet oppretter teltleirer i Bærum og Buskerud for midlertidig å huse asylsøkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utlendingsdirektoratet oppretter teltleirer i Bærum og Buskerud for midlertidig å huse asylsøkere.

Store telt som kan huse fra 80 og opptil 300 asylsøkere skal settes opp på Tanum i Bærum og ved Lierskogen i Buskerud. Teltleirene er tenkt som midlertidige transittmottak med få ukers oppholdstid.

Utlendingsdirektoratet (UDI) opplyser at statens telttilbud etter planen skal være etablert i slutten av denne eller begynnelsen av neste uke, skriver Dagens Næringsliv.

Avisen skriver videre at arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og justisminister Knut Storberget (Ap) torsdag vil orientere om nye og trolig flere asyltiltak enn teltleirer.

- Men oppretting av teltleirer har ingen sammenheng med tiltakene som det vil bli orientert om på dagens pressekonferanse, sier kommunikasjonssjef Kristin Hetle i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til NTB.

(NTB)

FRAMTID I TELTLEIRE: Denne gruppen asylsøkere var på mottaket i Lier i Buskerud i 2007. Nå oppretter arbeids- og inkluderingsministeren teltleire i samme kommune og i Bærum. Foto: Kurt T. Pedersen
FRAMTID I TELTLEIRE: Denne gruppen asylsøkere var på mottaket i Lier i Buskerud i 2007. Nå oppretter arbeids- og inkluderingsministeren teltleire i samme kommune og i Bærum. Foto: Kurt T. Pedersen Vis mer