UDI ruster til ny stor asylstrøm - inngår avtale med 13 skip

Sju av tretten skip UDI har inngått avtale om tilbys av ett og samme selskap.

KANSKJE HER?: Det er foreløpig ikke kjent hvor flotellene - hvis de blir noe av - skal ligge til kai. Bildet viser havna i Tromsø kommune, som har gitt beskjed om at de har ledig kaiplass dersom UDI ønsker å legge flotell dit. Foto: NTB Scanpix.
KANSKJE HER?: Det er foreløpig ikke kjent hvor flotellene - hvis de blir noe av - skal ligge til kai. Bildet viser havna i Tromsø kommune, som har gitt beskjed om at de har ledig kaiplass dersom UDI ønsker å legge flotell dit. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): UDI opplyser til Dagbladet at de har inngått rammeavtale om totalt tretten såkalte floteller - altså skip som kan huse asylsøkere for å ha større fleksibilitet og beredskap hvis det igjen kommer mange asylsøkere til Norge på kort tid.

Sju av skipene tilbys av ett og samme selskap, nemlig Eide Marine Service. Selskapet har drevet med floteller siden tidlig på 1990-tallet, og har blant annet huset arbeidere i forbindelse med større byggeprosjekter. 

- Vi har vunnet mange posisjoner fordi vi er billigst. Det er ikke kanon-butikk, men en grei type virksomhet, sier styreleder Georg Eide i Eide Marine Service til Dagbladet.  

Tjener ingenting I konkurransegrunnlaget ble verdien av kontrakten stipulert til å være mellom 50 og 100 millioner kroner, men det er foreløpig uklart hvor mye selskapene vil tjene på flotellene.

Asylstrømmen til Norge har nemlig gått ned kraftig de siste månedene. Det kan bety at flotellene ikke lenger trengs, og fram til UDI benytter seg av rammeavtalene tjener ikke selskapene en krone. 

Eide er imidlertid ikke bekymret, og synes ikke det er noe rart at asylstrømmen blir mindre når gradestokken kryper ned mot minusgrader i nord.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer