Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UDI-sjef gransker sine egne

-Grove feilvurderinger i kurdersaken, mener Manuela Osmundsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (ANB): Den nye direktøren i UDI, Manuela Osmundsen, mener det er gjort grove feilvurderinger i saksbehandlingen av 182 kurdere. Nå vil hun granske asylavdelingen i UDI.

Etter at 182 kurdere ble innvilget opphold på grunn av sterke menneskelige hensyn, har UDI engasjert konsulenthjelp og satt i gang internrevisjon, skriver Aftenposten.

Manuela Osmundsens forgjenger, Trygve Nordby, mener vurderingene var innenfor regelverket. Det er Osmundsen uenig i.


– Jeg mener fortsatt at direktoratet ikke har tolket forskriftene i tråd med tydelige politiske retningslinjer, sier Osmundsen.

Gjelder få ansatte

Ifølge UDI-direktøren er det færre enn ti personer i asylavdelingen som har behandlet søknadene.

Hun kan ikke umiddelbart fastslå om noen personer har for mye makt.

– Vi skal gjennomgå systemet slik det har vært, og da er det blant tingene vi vil gå nærmere inn i. Saken kan ha vært en konsekvens av hvordan systemet har vært, svarer UDI-direktøren. (ANB)

DEN NYE UDI-SJEFEN MANUELA OSMUNDSEN vil finne ut hvorfor hennes eget direktorat ikke fulgte Stortingets pålegg om å utvise 182 kurdere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling