UDI-sjefen går av

Petter Drefvelin går av som UDI-direktør etter at det i dag ble lagt fram en kritisk rapport om direktoratets virksomhet. NOAS håper på et åpnere UDI etter avgangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten er utarbeidet av PricewaterhouseCoopers, og legger opp til omfattende effektivisering av UDI og mener at det er potensial for 20 prosents produktivitetsvekst.

Drefvelin sier han går av på grunn av hardt arbeidspress og massiv kritikk det siste året.

Brustads initiativ

Rapporten ble bestilt av kommunalminister Sylvia Brustad i begynnelsen av februar. Da hadde saksbehandlingstid og pengebruk i UDI blitt utsatt for så kraftig kritikk at statsråden så seg nødt til å se nærmere på saken. Drfvelin sa den gangen at han var positiv til Brustads initiativ.

Lukket

- UDI, og særlig den juridiske avdelingen, har vært et lukket miljø. Vi håper at dette vil forandre seg og at den nye direktøren vil bli hentet inn utenfra. UDI trenger en som kan se på driften med frskt blikk, sier nestleder i Norsk organisasjon for flyktninger og asylsøkere (NOAS), Rune Berglund Steen, til Dagbladet.no. Han har forståelse for at Drefvelin trekker seg som følge av rapporten.

10 måneder igjen

Drefvelin har igjen 10 måneder av sin åremålskontrakt med UDI, men vil gå av så fort hans etterfølger er på plass.

Petter J. Drefvelin har ledet UDI siden 1996. Han er født i 1946 og er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen.

(NTB/Dagbladet.no)