UDI-sjefen vil oppheve dagens asylrett

Nytt system.

NYTT SYSTEM: UDI-direktør Frode Forfang tok nylig til orde for et helt nytt asylsystem. Det forutsetter at asylretten i sin nåværende form oppheves. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
NYTT SYSTEM: UDI-direktør Frode Forfang tok nylig til orde for et helt nytt asylsystem. Det forutsetter at asylretten i sin nåværende form oppheves. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

UDI-direktør Frode Forfang tok nylig til orde for et helt nytt asylsystem. Det forutsetter at asylretten i sin nåværende form oppheves.

Forfang mener asyldebatten i Norge er altfor juridisk og tror oppslutningen om å hjelpe flyktninger forsvinner dersom folk opplever at asylinnvandringen ikke er under kontroll, skriver Klassekampen.

- Det er bedre hvis en større del av flyktningene kommer på kvote enn på asyl. Vi får bedre kontroll, og flyktningene slipper å risikere en farlig reise i regi av menneskesmuglere, sier Forfang. Han mener dagens asylrett ikke takler et svært stort antall asylsøkere. - Grunnen er at det ikke er noen øvre grense. I prinsippet kan flere titalls millioner flyktninger komme hit for å søke asyl. Det at en asylsøker selv kan velge hvor han vil reise, var den viktigste grunnen til at asylsystemet i Europa brøt sammen i fjor, sier Forfang.

UDI-direktøren sier han tror på en helhetlig politikk og internasjonalt samarbeid, som kombinerer innsats i nærområdene og kvoteflyktninger til Europa med en bedre forenlig mellom de europeiske landene. Han mener det samarbeidet må gå foran det rent juridiske. - De diskusjonene som pågår nå, mener jeg er altfor juridiske på en måte som gjør at hovedhensynene bak det juridiske blir borte, sier UDI-direktør Frode Forfang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer