Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UDI skal få sendt ut asylsøkere raskere, spesielt kriminelle og folk uten lovlig opphold

Utvisningsvedtak kan vedtas på dagen.

REGISTRERING PÅ TØYEN:  Nyankomne asylsøkere har her registrert seg hos Politiet Utlendingsenhet i Oslo og skal transporteres til transittmottak. I forrige uke kom det 2000 asylsøkere til Oslo, hvorav over 800 var syrere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
REGISTRERING PÅ TØYEN: Nyankomne asylsøkere har her registrert seg hos Politiet Utlendingsenhet i Oslo og skal transporteres til transittmottak. I forrige uke kom det 2000 asylsøkere til Oslo, hvorav over 800 var syrere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den økte tilstrømmingen av flyktninger og asylsøkere gjør at Utlendingsdirektoratet (UDI) jobber raskere for å sende ut personer som ikke får bli i Norge.

Det er spesielt viktig for direktoratet å få sendt ut dem som har begått lovbrudd, melder TV 2.

- Når politiet ringer, er det politiet som har pågrepet en utlending som de ønsker å få uttransportert, sier enhetsleder Cecilia Bordonado i UDI. Når henvendelsen kommer, har politiet forberedt en utvisningssak.

- Da vurderer vi saken. Og dersom vilkårene for utvisning er oppfylt, så fatter vi et vedtak, sier Bordonado.

Ifølge avdelingsdirektør Karl Erik Sjøholt er det svært viktig at utvisning skjer raskt.

- Dette er personer som oppholder seg i Norge uten noe grunn, de har ikke noen tilknytning til Norge. De kan enten ha begått en kriminell handling eller de er her uten lovlig opphold, sier Sjøholt.

Han sier vedtak kan fattes samme dag som politiet sender over en sak, og at vurderingen i enkelte tilfeller gjøres i løpet av bare noen få timer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!