UDI snur: Asylboligene trenger ikke lenger fjerne kors og religiøse symboler

Ikke lenger et krav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utlendingsdirektoratet (UDI) snur og vil likevel ikke kreve at steder som huser asylsøkere skal fjerne kors og andre religiøse symboler.

Det skriver UDI i en pressemelding.

«UDI ønsker at beboere i asylmottak skal få mulighet til å praktisere sin religion eller sitt livssyn på nøytral grunn. Vi vil likevel ikke kreve at de som driver overnattingstilbud for oss fjerner religiøse symboler.

«Dratt for langt» «De siste dagene har det kommet en del spørsmål angående UDIs regler for drift av overnattingssteder for asylsøkere, og om disse kan ha synlige religiøse symboler, for eksempel kristne eller muslimske symboler. UDI ønsker å understreke at vi ikke kjenner til at noen asylsøkere har bedt om at religiøse symboler fjernes», skriver de.

UDI skriver at de i de siste månedene har vært i en spesiell situasjon der førsteprioriteten har vært å skaffe tak over hodet for folk.

«Formålet med reglene våre er at beboere i asylmottak skal få mulighet til å praktisere sin religion eller sitt livssyn på nøytral grunn. Det som står konkret i våre retningslinjer for drift av asylmottak er at asylmottak skal ha et rom som er religionsnøytralt. Vi ser at punktet om religionsnøytralitet i noen tilfeller har blitt dratt for langt. Vi vil ikke kreve at de som driver overnattingstilbud for oss fjerner religiøse symboler», skriver UDI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer