Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UDI stopper utbetalinger til IOM i Kabul

- Har funnet misligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ekstrern granskning som Deloitte har gjort for UDI, viser at penger som skulle gått til reintegrering av returnerte afghanere, kan ha gått til andre formål.

Fra 2012 til 2015 ble det utbetalt rundt 44 millioner til IOM.

«IOM administrerer penger på vegne av UDI til afghanere som reiser hjem med assistert retur. Disse pengene skal blant annet gå til boligstønad og yrkestrening. Deloitte-rapporten gir sterke indikasjoner på at deler av beløpet UDI har utbetalt til IOM i Kabul, ikke har gått til dette formålet», opplyser UDI.

- Dette ser vi svært alvorlig på, og vi forventer at IOM tar grep for å rydde opp, sier avdelingsdirektør Christine Wilberg i UDI i en pressemelding.

— Det er helt avgjørende for UDI at returstøtten går til de formålene den er ment for. Vi har derfor stanset alle utbetalinger til IOM i Kabul inntil videre, og jobber nå for å få på plass midlertidige løsninger for reintegreringsoppfølging i Afghanistan, legger hun til.