UDI: Vet ikke hvor 4446 personer som ikke skal være i Norge befinner seg

3817 voksne, 554 medfølgende barn og 75 enslige mindreårige asylsøkere.

TVANGSRETUR: Utlendingsinternatet på Trandum drives av PU, og fungerer som siste oppholdssted før en person blir tvangsreturnert ut av Norge. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
TVANGSRETUR: Utlendingsinternatet på Trandum drives av PU, og fungerer som siste oppholdssted før en person blir tvangsreturnert ut av Norge. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I forrige uke sa den svenske grensepolitisjefen Patrik Engström til Aftonbladet at svenske myndigheter per nå har 18 000 saker som omfatter personer som har blitt nektet asyl og som skal utvises.

Av disse har 12 500 personer forsvunnet og blitt etterlyst. Engström anslo at rundt 10 000 av disse lever i skjul i Sverige.

I Norge er det sannsynligvis snakk om rundt halvparten så mange personer.

Tall Dagbladet har hentet inn fra Utlendingsdirektoratet (UDI), viser at 4446 personer med utreiseplikt hadde ukjent oppholdssted per 31. mars i år.

De fleste er voksne

Av disse er 3817 voksne, 554 medfølgende barn og 75 enslige mindreårige asylsøkere.

991 av de 4446 personene med ukjent oppholdssted kommer fra Afghanistan, 685 fra Somalia, 387 fra Eritrea, 335 fra Irak og 182 fra Iran.

De resterende 1846 personene står oppført med statsborgerskap i «andre» land.

«Av alle utreisepliktige som forlot mottak uten å oppgi ny adresse i perioden januar 2012 - mars 2017, hadde 41 prosent ukjent oppholdssted per 31.3.2017, mens omtrent halvparten har forlatt Norge - det vil si at de enten er blitt returnert med tvang, har reist med assistert retur eller har kommet til et annet Dublinland. Om lag én av ti er fortsatt i Norge. Få (ca. én prosent) er bosatt», skriver UDI i en e-post til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer