UDI vil ha sentralt asylmottak

- Mer effektivt, mener de.

UTREDES: Byggene i Økernveien 11-12 utredes nå for å se om husene kan bygges om til asylmottak. FOTO: Øistein Norum Monsen.
UTREDES: Byggene i Økernveien 11-12 utredes nå for å se om husene kan bygges om til asylmottak. FOTO: Øistein Norum Monsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): I dag kunne Dagbladet avsløre at UDI nå undersøker mulighetene for å legge et nytt hovedasylmottak til Økernveien 11-13 på Tøyen i Oslo.

Til neste år skal Tanum asylmottak i Bærum avvikles, og i lang tid har UDI planlagt et nytt hovedmottak på Hvalsmoen i Ringerike kommune. Nå får Dagbladet opplyst at et nytt hovedasylmottak kan bli lagt til Tøyen.

Rask behandlingByrådsleder Erling Lae bekrefter at det er jevnlige møter mellom UDI-direktør Ida Børresen og ham selv.

- Vi har hatt møter der vi har diskutert behovet for å etablere transittmottak og hurtigmottak for å sikre rask behandling av enkeltasylsøknader, sier Lae til Dagbladet.

I utgangspunktet skulle kommunen etablere omsorgsboliger for eldre i Økernveien på Tøyen, men ifølge Lae egnet det seg ikke til dette.

Han gjør det klart at det er snakk om å etablere 50 til 60 leiligheter i bygget.

Tidlig i prosessen Fungerende kommunikasjonsdirektør i UDI, Gro Bogen Nilsen, gjør det klart at de ønsker seg et mer sentralt mottak. - Vi ønsker å etablere en ankomsttransitt sentralt på Østlandsområdet. Å ha en ankomsttransitt i geografisk nærhet til vår øvrige drift og våre samarbeidspartnere vil gjøre at vi kan drive mer effektivt. Politiets utlendingsenhet, for eksempel, ligger i Oslo. Vi ser fordeler av noe som ligger mer sentralt. Men det betyr ikke at Hvalsmoen ikke er aktuelt, men vi ser fordelen av en større geografisk nærhet. Derfor sonderer vi nå markedet for mulige lokaler, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer