UDI vil utvise Krekar

UDI vil utvise mulla Krekar, men direktoratet ønsker ikke å fatte den endelige beslutningen. Nå er det opp til Bondevik-regjeringen og Erna Solberg om Krekar utvises.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UDI har i dag sendt sin innstilling i Krekar-saken til Kommunal- og regionaldepartementet.

Ifølge pressemeldingen fra direktoratet kommer det ikke fram hva innstillingen lyder på, men Krekars advokat, Brynjar Meling, sier til Dagbladet.no at UDI innstiller på utvisning. UDI kan fatte et endelig utvisningsvedtak, men har valgt å ikke gjøre det i denne saken. Dermed blir det opp til departementet å fatte det endelige vedtaket.

- Jeg reagerer på saksbehandlingen til UDI i forhold til min klients sak, sier advokat Meling til Dagbladet.no.

Han mener at UDI burde ha snakket med Krekar før de behandlet saken ferdig. Ikke siden september i fjor, da UDI startet saksbehandlingen, har de snakket med Krekar en eneste gang. I fjor ble Mulla Krekar varslet om at UDI kunne komme til å fatte vedtak om å utvise han, av hensyn til rikets sikkerhet. Han ble samtidig varslet om at det kan bli fattet vedtak om å tilbakekalle asylstatusen hans, bosettingstillatelsen, reisebeviset for flyktninger og at han kan bli innmeldt i SIS, også kjent som Schengen Information System.

- Jeg har vært i kontakt med UDI flere ganger, senest fredag i forrige uke. Jeg har bedt dem om å kontakte Politiets sikkerhetstjeneste, slik at de kan orienteres om innholdet i de åtte avhørene Krekar har vært inne til. Det har UDI ikke gjort, hevder Brynjar Meling.

Han mener UDI ville fått et annet syn på saken, og kunne bedre vurdere om han er en virkelig fare for rikets sikkerhet. Dagbladet.no kommer tilbake med mer.