UDIs asylkøer bare vokser: Forventer 36 000 ubehandlede søknader innen 2016 er omme

Mange asylsøkere vil måtte vente i flere år på et svar fra norske myndigheter. - Helt krise for integreringa, sier Trine Skei Grande (V).

LAVERE ARBEIDSDELTAKELSE: Mange av flyktningene som kommer til Norge sliter med å komme i jobb. 
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
LAVERE ARBEIDSDELTAKELSE: Mange av flyktningene som kommer til Norge sliter med å komme i jobb. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ventes 33 000 asylsøkere til Norge i 2016. Det betyr at UDI, som skal behandle søknadene i tråd med norsk lov, trapper opp bemanninga voldsomt i løpet av året. 

UDI mer enn dobler antall saksbehandlere for å imøtekomme strømmen av asylsøknader. Mens det jobbet 150 asylsaksbehandlere i UDI ved inngangen til 2016, vil det jobbe over 400 i avdelinga når året er omme. 

Tall Dagbladet har fått tilgang på viser likevel at bunken av asylsøknader bare vil vokse. Skulle de høyeste prognosene slå inn, vil ikke UDI ha sjans til å unngå at titusenvis av asylsøkere må vente ved norske mottak i mange år på svar.   

Det var 24 000 søknader om asyl liggende til behandling da 2016 begynte. UDI sier de venter å behandle 21 000 asylsøknader i år, og dermed blir 3000 søknader liggende til 2017, sammen med de 33 000 nye søknadene UDI forventer å få.

Asylkøene bare vokser Til sammen anslår UDI dermed at 36 000 asylsøknader ligger på vent ved slutten av inneværende år. Det betyr at UDI, selv med 250 nye saksbehandlere på plass, har 12 000 flere asylsøknader på vent når 2016 er omme, enn direktoratet hadde da året begynte. Det betyr også at myndighetene må ha husly til minst 36 000 mennesker på norske mottak. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer