Udramatisk i Ål

Politiet tror ikke det ligger noe kriminelt bak funnet av et lik ved Ål kirke torsdag. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at den døde var ikledd en likskjorte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ut ifra de opplysningene vi har i saken, har vi ikke grunn til å tro at det er snakk om noe kriminelt, sier politiadjutant Hedda Obstfelder i Nordre Buskerud politidistrikt.

Rettsmedisinsk institutt i Oslo vil først tirsdag kunne fastslå med sikkerhet personens kjønn, alder og hvor lenge liket, som ble funnet gravd ned 20 til 50 centimeter under bakkenivå, har ligget ved kirken.

Liket er om lag 160 centimeter, og lå nedgravd uten kiste på siden mellom to graver. Politiet jobber nå med å finne fram til personens identitet. Trolig dreier det seg om liket av en kvinne.

- Så lenge liket var ikledd en likskjorte, har vi grunn til å tro at det her kan være tale om svikt i rutiner ved gravlegging og registrering på kirkegården, sier Obstfelder.

Kirkeverge Kjellfred Dekko har til tross for funnet av likskjorta vanskelig for å tro at rutinesvikt kan være årsaken til det mystiske likfunnet.

- Det forundrer meg fortsatt at dette skal skyldes en feil fra vår side. Det høres fortsatt veldig merkelig ut, men det må jo ha blitt slumset med et eller annet, sier Dekko.

Kirkevergen jobber nå i samarbeid med politiet for å finne ut hva som er realitetene i saken.

- Nå må vi gå grundig igjennom alle våre papirer for å finne ut hva som er skjedd, sier Dekko.

(NTB)