UDs fryktsomhet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • I går kunne vi lese den famøse kronikken av forhenværende justisråd ved den norske ambassaden i Washington, Lasse Quigstad. Den var mild i form og innhold, og det er ubegripelig at UD kunne legge så stor prestisje i å hindre at den kom på trykk. Hvis Det hvite hus overhodet legger vekt på det som skrives om USA i norsk presse, tror vi det må ha gjort større inntrykk da høyesterettsdommer Ketil Lund kritiserte de amerikanske krigsdomstolene med tilslutning fra justitiarius Carsten Smith.
  • UD har kommet med så mange krumspring i denne saken at det er vanskelig å ta dem alvorlig. Quigstads innvendinger mot de amerikanske rettsinnskrenkningene har intet med lojalitet mot norske myndigheter å gjøre. Det er jo ikke Norge som skal bestemme om USA skal innføre krigsdomstoler i kampen mot terroren. Et lojalitetskrav må festes til ansvar, og det oppstår når embetsmenn gir råd til en statsråd i en sak. En alminnelig meningsytring kan ikke komme inn under et slikt krav.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer