Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UDs spesialutsending skal møte Kongos visestatsminister

UDs spesialutsending Andreas Gaarder skal møte Kongos visestatsminister og forsvarsminister for å snakke om situasjonen til Joshua French, melder NRK.

DRAPSTILTALT: UD har satt diplomatiet i høygir etter at det ble klart at Joshua French er tiltalt for drap på cellekameraten Tjostolv Moland, som døde 18. august 2013. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
DRAPSTILTALT: UD har satt diplomatiet i høygir etter at det ble klart at Joshua French er tiltalt for drap på cellekameraten Tjostolv Moland, som døde 18. august 2013. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaarder skal også ha samtaler med lokale myndigheter.

Norges nye spesialutsending, Kai Eide, ventes til Kongo i kveld etter at utenriksminister Børge Brende (H) onsdag utnevnte den meritterte diplomaten til ny spesialutsending etter Gaarder.

Brende uttalte i den anledning at saken har tatt en ny og dramatisk vending etter at Joshua French nå er tiltalt for drap på cellekameraten Tjostolv Moland.

Gaarder ble sendt til Kongo etter at det ble kjent at French var tiltalt for drap. Han har allerede møtt French i fengselet og har også flere ganger tidligere vært i Kongo som UDs spesialutsending i denne saken.

(NTB)