- Udyrene må fakkes!

ØRJE (Dagbladet): Marit Ødegaard (76) ble slått ihjel av det som sannsynligvis var en eller flere ransmenn. Overfallet på 76-åringen skjedde kort tid etter hun låste seg inn i sitt eget hus. - Disse må udyrene må fakkes! Politiet har lovet oss at de skal oppklare drapet på mamma, sier datteren Bente Ødegaard Fjell til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapsjegerne er svært avhengige av hjelp fra publikum for å løse drapsgåten ved grensa til Sverige. Nå etterlyser de føreren av en grå stasjonsvogn, merke ukjent. Bilen ble sett parkert på plassen foran bensinstasjonen Marit Ødegaard eide ved 22.30-tiden søndag kveld - kort tid før 76-åringen ble slått ihjel i sitt eget hus ved grensa.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 76-åringen døde av stump vold mot hodet, mest sannsynlig et slagvåpen. Dagbladet fikk seint i går kveld bekreftet at Marit Ødegaard etter all sannsynlighet ble utsatt for et regelrett rovmord.

Planla ran

Marit Ødegaard ble funnet av sin datter, Bente Ødegaard Fjell, ved 09-tiden mandag morgen. Datteren fant moren med alle klærne på. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 76-åringen ble drept rundt ni timer tidligere.

Marit Ødegaard skal ha blitt funnet på kjøkkenet med bind for øynene. Politiet er foreløpig ikke sikre på om 76-åringen ble overfalt av en eller flere gjerningsmenn. Marit Ødegaard skal ha tatt med seg hele helgeomsetningen fra bensinstasjonen og dagligvareforretningen, da hun forlot Hydro Texaco-stasjonen søndag kveld.

Politiets hovedteori er derfor at noen har planlagt et ransforsøk i boligen til 76-åringen. Sannsynligvis har ranerne observert 76-åringen en tid før drapet.

På jobb

Datteren Bente Ødegaard Fjell satt i går ettermiddag i et flere timers langt politiavhør. Før det jobbet hun som vanlig på Hydro Texaco-stasjonen.

- Støtten fra både kunder og venner har vært helt utrolig. Politiet har lovet oss i familien at de skal oppklare drapet på mamma. Disse udyrene må fakkes, sier datteren til Dagbladet.

- Men det har vært deilig å være i butikken å jobbe sammen med de ansatte som har stilt opp hele tiden. Dette har vært med på å hjelpe meg med å bearbeide det onde som har skjedd i familien. Det er ingen grenser for hvordan de ansatte har stilt opp.

- Min motivasjon for å jobbe videre med denne saken, er at gjerningsmannen må fakkes. Jeg vil gjøre alt for at saken oppklares. Jeg skjønner ikke hvor jeg henter styrken fra, sier hun til Dagbladet etter en lang dag:

- Nå trenger vi å hvile etter to tøffe dager!

Fingeravtrykk

Drapsjegerne etterlyser nå føreren av en personbil. Bilen ble sett parkert ved bensinstasjonen som Ødegaard eide, ved 22.30-tiden søndag kveld.

- Ett vitne har sett en bil ved sydenden på plassen ved bensinstasjonen. Den hadde snuten vendt ut mot E18. Vitnet så i alle fall en person komme ut av bilen. Dessuten var bakluka åpen. Det skal være snakk om en stasjonsvogn, sannsynligvis gråaktig. Vi ber vedkommende melde seg for politiet. Denne personen kan bli et sentralt vitne i saken, sier utrykningsleder Arnfinn Sandstad i Kripos til Dagbladet.

Politiets hovedproblem er imidlertid at de ikke har andre sikre observasjoner av personer eller biler i nærheten av åstedet i det aktuelle tidsrommet. Flere hundre passerte biler, og manglende videoovervåkning på både den svenske og norske tollstasjonen, gjør arbeidet ekstra vanskelig for politiet.

Politiet hadde seint i går kveld fått inn rundt 50 tips i saken. Vel 20 vitner er til nå avhørt. Politiet setter stor lit til de tekniske undersøkelsene på åstedet. Det ble funnet flere fingeravtrykk i boligen, men det er usikkert om disse stammer fra en eller flere gjerningsmenn.