«Udyret fra Bastille»

Rettssaken mot franskmannen Guy Georges (38) - også kalt «udyret fra Bastille» - startet i dag. Georges er tiltalt for å ha voldtatt og drept sju kvinner i Paris i 1990-årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av en tiårsperiode skal Guy Georges ha fulgt etter kvinner i alderen 19-27 år i Bastille-området i den franske hovedstaden. Deretter skal han ha voldtatt og drept dem, skriver BBCs nettutgave. Saken mot ham startet i Paris i dag.

Aktor hevder at myndighetene har DNA-bevis og fingeravtrykk som knytter 38-åringen til minst tre av drapene. Georges ble arrestert i 1998, og har innrømmet flere av ugjerningene. Hans advokater sier imidlertid at Georges kommer til å nekte straffeskyld.

Single damer

Alle de drepte kvinnene var single, og mellom 19 og 27 år. Noen ble overfalt på parkeringsplasser, mens andre jenter ble forfulgt og drept i hjemmene sine.

Hele 50 vitner og 15 eksperter skal vitne i saken. Vitnelisten inkluderer fire kvinner som hevder at de ble truet på livet og voldtatt av Georges.

Mannen som går under kallenavnet «udyret fra Bastille» vokste opp i en fosterfamilie. Han er tidligere straffet for en rekke forhold. Georges skal blant annet ha overfalt en rekke jenter da han var tenåring.

38-åringen vil bli fengslet for livet hvis han blir dømt for drapene. Saken forventes å vare i to uker.

BETENKT:</B> Guy Georges er tiltalt for voldtekt og drap på sju kvinner i perioden 1991-97. Her ankommer han rettslokalet i Paris i dag.