Ueland advarer mot forhåndsdømming

- Det er uakseptabelt å spekulere om skyld når vi nå snakker om mennesker som ikke kan forsvare seg og som ennå ikke er kommet i graven, sier NSB-direktør Osmund Ueland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Uelands kommentar må oppfattes som en sviende kritikk av den foreløpige rapporten fra Jernbaneverkets uhellskommisjon.

- Jeg vet mer enn andre hvilken situasjon de pårørende er i. Jeg har møtt dem som har mistet sine ektemenn. Det er dem og alle som har mistet noen i ulykken jeg nå tenker mest på. Da synes jeg ikke man, fem dager etter ulykken og før de omkomne er i graven, skal spekulere om skyld. Det er en helt uakseptabel ekstrabelastning for de etterlatte, sier Ueland.

Han understreker at ulykken fortsatt er under politietterforskning, og at Jernbaneverkets uhellskommisjon heller ikke selv har trukket noen konklusjon om årsaken til ulykken.

Tar ansvar

Ueland advarer også mot tendenser til ansvarsfraskrivelse.

- Jeg vil ikke være for konkret. Men NSB prøver ikke å skyve ansvaret over på andre. Jeg forventer at andre bruker sin ekspertise og tar sitt ansvar, sier Ueland til Dagbladet. Han sier at dersom det finnes enkle grep som kan sikre at togledere blir alarmert om ulykker som er i ferd med å skje, bør slike tiltak treffes.

Hovedverneombud Stein-Erik Olsen i Norsk Lokomotivmannsforbund mener rapporten fra Jernbaneverkets uhellskommisjon er en forhåndsdømming av den ene lokføreren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer