Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uendret beredskapsnivå

Bush-administrasjonen har ikke hevet trusselnivået etter at opptaket av bin Laden ble kjent fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste året har amerikanske myndigheter vurdert trusselsituasjonen til kode gul. Dette er nivå tre av totalt fem beredskapsnivåer.

Unntaket har vært enkelte finansområder i New York, Washington og Newark, New Jersey, hvor beredskapsnivået har ligget på det nest høyeste.

I likhet med finansområdene på østkysten har det vært betydelig bekymring for terroraksjoner knyttet til presidentvalget.

Derfor forventet mange at terrorberedskapen ville høynes etter fredagens gjensyn med bin Laden.

- Det er ikke behov for å øke terrorberedskapen til oransje, men noen anti-terrortiltak vil styrkes, uttalte sikkerhetsminister Tom Ridge. Videre oppfordret han amerikanere til ikke å la meldingen fra al-Qaida påvirke deltagelsen ved valget, skriver AP.

Ridge møtte pressen i vanlige klær på utsiden av sitt eget kontor. I sterk kontrast til de vanligvis langt mer formelle pressekonferansene amerikanske myndigheter holder når det rettes terrortrusler mot landet.

Seansen bar preg av at myndighetene ikke ønsker å overdramatisere situasjonen.

Analytikere har naturligvis stilt seg spørsmålet om video-opptaket kan være et signal til et forestående terrorangrep.

Samtidig skiller innholdet på båndet seg ut fra tidligere meldinger fra al-Qaida, som vanligvis er spesifikke trusler.

-Dette ser ut til å være en beskjed til det amerikanske folket. Spørsmålet er om det er sider ved budskapet vi ikke fullt ut har forstått, sa John Brennan, direktør ved the Terrorist Threat Integration Center, i følge AP.

Usikkerhet rundt hva man skulle legge i bin Ladens uttalelser preget også kommentaren fra Departementet for Intern Sikkerhet og FBI. Her står det blant annet at man ikke kan utelukke at meldingen var et signal til angrep.

TOM RIDGE: Sikkerhetsministeren endrer ikke beredskapsnivået.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media