Uendret syn på kirken, men mange melder seg ut

Årets homofilidebatt har i liten grad endret nordmenns syn på Den norske kirke, men antallet utmeldelser er doblet fra tidligere år.

SIER NEI: Antall utmeldelser fra Den norske kirke er doblet fra tidligere år. Fortsatt sier 89 prosent at de har samme forhold til kirken som før, etter at kirken i april sa nei til å vie homofile. Dette bildet er fra et moteshow for bryllupsantrekk for homofile og lesbiske par. Illustrasjonsfoto: Domenico Stinellis / AP / NTB Scanpix
SIER NEI: Antall utmeldelser fra Den norske kirke er doblet fra tidligere år. Fortsatt sier 89 prosent at de har samme forhold til kirken som før, etter at kirken i april sa nei til å vie homofile. Dette bildet er fra et moteshow for bryllupsantrekk for homofile og lesbiske par. Illustrasjonsfoto: Domenico Stinellis / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Debatten gikk høyt i forbindelse med Kirkemøtet, som i april sa nei til å vie homofile i kirken.

Det samme sa et enstemmig bispemøte i mai, men dette har i liten grad endret nordmenns syn på Den norske kirke.

8 prosent av de spurte sier rett nok at de har fått et mer negativt syn på Den norske kirke i løpet av året, men 89 prosent sier at de har samme syn på kirken som tidligere. 4 prosent sier at de har fått et mer positivt syn på Den norske kirke, viser en meningsmåling Norstat har gjort for Vårt Land.

- Forholdet til kirken er mer rotfestet enn preget av enkelthendelser i kirkens liv og støy om kontroversielle temaer, mener direktør Jens Petter Johnsen i Kirkerådet.

Tall fra Kirkerådet viser imidlertid at rekordmange har meldt seg ut av Den norske kirke i år.

Ved utgangen av oktober hadde 9.000 meldt seg ut, og avdelingsdirektør Ole Inge Bekkelund i Kirkerådets avdeling for kirkeordning tror tallet vil passere 10.000 i 2014. Det er nærmere dobbelt så mange som i fjor.

- Mye av økningen kan forklares med det som skjedde på Kirkemøtet da spørsmålet om vigsel av likekjønnede var tema, sier Bekkelund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer