Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uendret tilstand for de to skadde jentene fra Tromsø

Tilstanden var onsdag formiddag uendret for de to jentene på halvannet og fire år som ble hentet opp fra sjøen ved Tromsøya mandag.

TROMSØ: Flere lys ble i går tent på stedet der politiet fant fire livløse personer åtte til ti meter ute i sjøen. Den avdøde moren i 20-årene etterforskes for drap og drapsforsøk på sine tre døtre etter drukningshendelsen ved Tromsøya. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
TROMSØ: Flere lys ble i går tent på stedet der politiet fant fire livløse personer åtte til ti meter ute i sjøen. Den avdøde moren i 20-årene etterforskes for drap og drapsforsøk på sine tre døtre etter drukningshendelsen ved Tromsøya. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Barna ble funnet livløse i vannet 8-10 meter fra land. Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet før de ble brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø og deretter fløyet til sykehus i Oslo.

- Ut ifra den informasjonen vi har fått fra Rikshospitalet, er tilstanden deres uendret. Den er fortsatt kritisk og livstruende, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø til NTB onsdag formiddag.

Advokat Erik Ringberg, som er bistandsadvokat for faren og barna, sa til NTB tirsdag at faren er på Rikshospitalet med de to jentene.

TROMSØ: Ei jente på seks, ei jente på fire, ei jente på ett og et halvt år og deres mor i 20-åra ble alle dratt opp fra vannet av en politibetjent som kastet seg uti. Video: Christian Wehus. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Hermandsen bekrefter at politiet fortsatt anser hendelsen som en kriminalsak. Utover det har Troms politidistrikt onsdag ikke noe nytt å meddele om etterforskningen. Det er heller ikke planlagt noen pressekonferanse onsdag.

Det var klokka 17.28 mandag at politiet fikk melding fra en forbipasserende om at det var observert en barnevogn ved Fagereng på Tromsøya, og at det gikk spor ned til vannet.

Politiet rykket ut og fant en kvinne og tre jenter livløse i sjøen. Den avdøde moren i 20-årene etterforskes for drap og drapsforsøk på sine tre døtre etter drukningshendelsen.

Kvinnen og ei seks år gammel jente døde på sykehus mandag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media