Strømkrisa:

Uenig med Giske

Trond Giske (Ap) mener vindkraft ikke vil gi billigere strøm. Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) sier det stikk motsatte. Olje- og energiminister Terje Aasland mener det ikke er noen uenighet i Ap.

TROR PÅ VINDEN: Klima- og miljøminister Espen Barth Eide tror økt norsk vindkraft vil føre til billigere strøm. Foto: Kristin Svorte
TROR PÅ VINDEN: Klima- og miljøminister Espen Barth Eide tror økt norsk vindkraft vil føre til billigere strøm. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): - De som er opptatt av lavere pris, burde glede seg over mer vindkraft.

Det sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) til Dagbladet under en pause mellom de hele 40 arrangementene han deltar på under Arendalsuka.

Hans utsagn er diametralt motsatt av det tidligere nestleder og nåværende leder av Ap-lokallaget Nidaros i Trondheim, Trond Giske, har uttalt til Klassekampen, men olje- og energiminister Terje Aasland mener det ikke er noen uenighet i Ap.

Har ikke troa

I et ferskt intervju med Klassekampen uttalte Giske seg kritisk til regjeringens planer om å bygge ut ny fornybar kraft i Norge før man regulerer forholdet til utenlandseksporten.

Uten å regulere eksporten, sier han at strømprisen ikke vil bli påvirket i særlig grad.

- Om vi øker kraftproduksjonen med 5 eller 10 TWh ved å sette opp vindmøller på hvert nes, så vil ikke det påvirke prisen nevneverdig. Ny, fornybar kraft vil bare få prisen ned om du samtidig har en regulert utenlandshandel, sier Giske til avisa.

Barth Eide sier på sin side til Dagbladet at han tror strømmen vil være dyr i markedet en stund, og mener det trolig er noe vi må ta innover oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.