Uenig med Støre

- For tynt grunnlag for å stoppe støtten til Palestina, mener statsekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge og Palestina

-  Det skal svært sterke argumenter til for å stoppe støtten til selvstyremyndighetene. Per i dag har vi et for tynt grunnlag til å stoppe støtten. Derfor er det naturlig at overføringene fortsetter som før, sier Frode Berge til Dagbladet.

Berge står i spissen for en uttalelse vedtatt på mellomårskonferansen i Rogaland Arbeiderparti i helga. Berge er statssekretær i Næringsdepartementet og samtidig fylkesleder i Rogaland Ap.

Umulig politikk

Men uttalelsene fra Ap-statssekretæren står i sterk kontrast til det utenriksminister Jonas Gahr Støre og statsminister Jens Stoltenberg mener. Regjeringens holdning ble sist framført i Dagbladet av Raymond Johansen (Ap), statssekretær i UD: Det er ikke aktuelt for Norge å gi direkte bistand til de palestinske myndighetene per i dag. Norge kan ikke føre en selvstendig politikk på dette området.

-  Hvordan mener du dine uttalelser står i forhold til regjeringens syn?

-  Jeg opplever ikke at det er veldig store forskjeller, sier Berge.

Motsatt standpunkt

Men Rogaland Arbeiderparti mener Norge som leder for giverlandsgruppa isteden må jobbe for å snu holdningen som USA og EU viser de palestinske selvstyremyndighetene. Dette kommer i tillegg til at fylkespartiet ønsker å opprettholde støtten til selvstyremyndighetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.