Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uenig med Støre

- For tynt grunnlag for å stoppe støtten til Palestina, mener statsekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge og Palestina

-  Det skal svært sterke argumenter til for å stoppe støtten til selvstyremyndighetene. Per i dag har vi et for tynt grunnlag til å stoppe støtten. Derfor er det naturlig at overføringene fortsetter som før, sier Frode Berge til Dagbladet.

Berge står i spissen for en uttalelse vedtatt på mellomårskonferansen i Rogaland Arbeiderparti i helga. Berge er statssekretær i Næringsdepartementet og samtidig fylkesleder i Rogaland Ap.

Umulig politikk

Men uttalelsene fra Ap-statssekretæren står i sterk kontrast til det utenriksminister Jonas Gahr Støre og statsminister Jens Stoltenberg mener. Regjeringens holdning ble sist framført i Dagbladet av Raymond Johansen (Ap), statssekretær i UD: Det er ikke aktuelt for Norge å gi direkte bistand til de palestinske myndighetene per i dag. Norge kan ikke føre en selvstendig politikk på dette området.

-  Hvordan mener du dine uttalelser står i forhold til regjeringens syn?

-  Jeg opplever ikke at det er veldig store forskjeller, sier Berge.

Motsatt standpunkt

Men Rogaland Arbeiderparti mener Norge som leder for giverlandsgruppa isteden må jobbe for å snu holdningen som USA og EU viser de palestinske selvstyremyndighetene. Dette kommer i tillegg til at fylkespartiet ønsker å opprettholde støtten til selvstyremyndighetene.

Berge ser ingen problemer med at han med dette fronter et syn som går på tvers av regjeringens holdning i Hamas-spørsmålet.

-  Vårt fylkesparti har behandlet uttalelsen og jeg opplever det som uproblematisk at jeg fronter den. Det viktigste nå er at vi tydelig advarer mot konsekvensene av å stoppe den økonomiske støtten, sier Berge.

I helga vedtok også landsstyret i AUF en uttalelse hvor de kaller på fortsatt økonomisk bistand til Hamas.

MOTBØR: Utenriksminister Jonas Gahr Støre møter motbør fra sine egne partikolleger i Rogaland.
REFSER: Frode Berge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling