Uenig med Støre

- For tynt grunnlag for å stoppe støtten til Palestina, mener statsekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge og Palestina

-  Det skal svært sterke argumenter til for å stoppe støtten til selvstyremyndighetene. Per i dag har vi et for tynt grunnlag til å stoppe støtten. Derfor er det naturlig at overføringene fortsetter som før, sier Frode Berge til Dagbladet.

Berge står i spissen for en uttalelse vedtatt på mellomårskonferansen i Rogaland Arbeiderparti i helga. Berge er statssekretær i Næringsdepartementet og samtidig fylkesleder i Rogaland Ap.

Umulig politikk

Men uttalelsene fra Ap-statssekretæren står i sterk kontrast til det utenriksminister Jonas Gahr Støre og statsminister Jens Stoltenberg mener. Regjeringens holdning ble sist framført i Dagbladet av Raymond Johansen (Ap), statssekretær i UD: Det er ikke aktuelt for Norge å gi direkte bistand til de palestinske myndighetene per i dag. Norge kan ikke føre en selvstendig politikk på dette området.

-  Hvordan mener du dine uttalelser står i forhold til regjeringens syn?

-  Jeg opplever ikke at det er veldig store forskjeller, sier Berge.

Motsatt standpunkt

Men Rogaland Arbeiderparti mener Norge som leder for giverlandsgruppa isteden må jobbe for å snu holdningen som USA og EU viser de palestinske selvstyremyndighetene. Dette kommer i tillegg til at fylkespartiet ønsker å opprettholde støtten til selvstyremyndighetene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer