TILFREDS: Fremskrittspartiets parlamentariske leder på Stortinget, Harald Tom Nesvik, deler ikke kritikken fra partikollega Christian Tybring-Gjedde om utvelgelsen av Frp'ere i regjeringsapparatet.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TILFREDS: Fremskrittspartiets parlamentariske leder på Stortinget, Harald Tom Nesvik, deler ikke kritikken fra partikollega Christian Tybring-Gjedde om utvelgelsen av Frp'ere i regjeringsapparatet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Uenig med Tybring-Gjedde

- Vårt team i regjeringsapparatet fungerer godt, sier Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder i Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er uenig i Christian Tybring-Gjeddes påstander, sier Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder for Fremskrittspartiet.

Irritasjon Den avtroppende lederen i Oslo Frp uttalte til Dagbladet i går han synes flere av partikollegene burde ta større del i det ulønnede arbeidet i Fremskrittspartiet.

- Jeg opplever en økende irritasjon over at en del Frp'ere har fått sentrale stillinger i regjeringsapparatet uten å ha gitt noe av sin fritid for partiet.

Samtidig har de ikke unnlatt å kritisere oss som faktisk har lagt ned mye frivillig arbeid på å ha ubetalte verv i Fremskrittspartiet.

Forsvinner - Politikk er jo dugnad, da kan man ikke bare skumme fløten, men ta i noen tak, understreket han.

- Med en gang Frp er ute av regjering er sannsynligvis flere av disse personene ute av partiet og tilbake i sikre jobber næringslivet og offentlig sektor, sa Christian Tybring-Gjedde.

Flotte folk Harald Tom Nesvik opplyser at han ikke har hørt en eneste liknende negativ reaksjon i Frp's stortingsgruppe.

- Vi har flotte folk i regjeringsapparatet som legger ned et enormt antall timer. Det er ikke min oppgave fra mitt ståsted å vurdere om de har brukt tilstrekkelig med timer fra frititida si eller ikke.

Det handler om å sette sammen et team. Jeg synes at vårt team i regjeringsapparatet fungerer veldig godt, de er hardt arbeidende og har fått til mye, sier Nesvik.

Et visst antall Partileder Siv Jensen støtter heller ikke Tybring-Gjeddes synspunkter.

- Jeg registrerer at han har synspunkter på dette, men vi har bare et visst antall posisjoner i regjering. Da må vi fylle de på best mulig måte. Alle som er med i regjeringsapparatet jobber hardt for å gjennomføre regjeringens politiske plattform, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.

Ikke gjenvalg Christian Tybring-Gjedde har bestemt seg for heretter å konsentrere seg om stortingsjobben.

- Vi avholder årsmøte i Oslo-partiet 15. februar. Jeg har gitt beskjed til valgkomiteens medlemmer i tråd med vanlig organisasjonspraksis om at jeg ikke tar gjenvalg, sier Christian Tybring-Gjedde.

Han forteller at beslutningen ble tatt etter en lengre modningsprosess.

- Jeg gjorde en totalvurdering sammen med kona og fant ut at det var et riktig tidspunkt å ta en pust i bakken. Nå skal jeg gi maks som forsvarspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet på Stortinget, sier Tybring-Gjedde.

Privilegert Han har lyst til å bruke tida på andre ting, følge opp barna mer, holde seg i form og prioritere helsa.

- Jeg er lettet over beslutningen. Samtidig har jeg lyst til å understreke at mine tre år som leder har vært fine og lærerike.

Jeg har vært heldig og privilegert. Jeg ønsker å takke de mange lojale partivennene på grasrota og fylkesstyrets medlemmer, sier Tybring-Gjedde.

Klar og tydelig - Kommer du ikke til å savne den offentlige talerstolen som fylkesledervervet gir deg?
- Jo, kanskje. Men det blir veldig deilig også. Nå håper jeg en ny leder blir like klar og tydelig, sier han.   

Fylkesledere i Fremskrittspartiet som Dagbladet snakket med tirsdag ettermiddag har delte oppfatninger om utvelgelsen av folk til regjeringskontorene.

Ikke premiere Fylkesleder Morgen Langfeldt i Buskerud sier det slik:

- Vi er ute etter å ha best mann på best plass. Hvis noen er veldig gode til noe, så bør de havne i posisjon til å gjøre den jobben.

- Det er jo ikke sånn at man skal premiere folk som har vært lenge i partiet med posisjoner, dersom de ikke er kvalifisert.
Det er ikke Frp-politikk, sier Langfeldt.

Rette folk Fylkesleder Kari Raustein i Rogaland:

- For å si det sånn. Jeg synes det er veldig viktig at de som gjør en god jobb for partiet, både i dårlige og i gode tider, får viktige verv.

- Men samtidig mener jeg at vi må ha de rette folkene i de rette stillingene.

- Vi snakker om å styre landet, det er en lederjobb, og vi må ha dem som er kvalifisert. Det er det beste for partiet. For øvrig har jeg har ingen kommentar til noen i regjeringsapparatet i dag, sier Raustein.

Venner Fylkesleder Einar Almaas i Nord-Trøndelag:

- Jeg har ikke gransket de som har kommet inn, men jeg regner med at Tybring-Gjedde har gjort det. Og hvis han har rett, så er jeg helt enig.

- Jeg er en av dem som har kritisert Ap for at de har satt inn sine venner, og hvis vi gjør det samme, er det kritikkverdig.

- Faren er at avstanden fra toppen i partiet og ned. blir for stor. Vi må sørge for at vi har en organisasjon som fungere fra bunnen og oppover, sier Almaas.

Trist avgang Fylkesleder Leif Eriksen i Østfold vil ikke uttale seg om Tybring-Gjeddes påstander.

- Men jeg vil si at det er trist at Christian Tybring-Gjedde går av som leder i Oslo, vi trenger folk som tør å si fra, sier Eriksen.