Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uenige om Arafats husarrest

I morgen møtes den israelske regjeringen for å diskutere Arafats husarrest. Medlemmene er uenige i om den bør oppheves eller ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden desember har Arafats kontorer i Ramallah på Vestbredden vært omringet av israelske stridsvogner.

Arafat arresterte nylig tre personer mistenkt for mordet på den israelske turistministeren Rehavam Zeevi i oktober, og har også arrestert personer mistenkt for å være involvert i våpensmuglingen med skipet «Karine A».

Ifølge israelsk radio mener forsvarsminister Benjamin Ben Eliezer og utenriksminister Shimon Peres at Arafat nå har innfridd Israels krav, og at de nå bør avslutte restriksjonene lagt på den palestinske lederen.

Israels statsminister Ariel Sharon skal imidlertid være mot forslaget, fordi Arafat ikke skal ha oppfylt alle Israels krav, melder avisa Haaretz.

Ministeren for infrastruktur, Avigdor Lieberman, som er en av haukene i den israelske regjeringen, sier lørdag at han kommer til å trekke sitt parti ut av Sharons regjering dersom Arafats husarrest blir avsluttet.

(NTB)

Hele Norges coronakart