Uenige om hjemmekontor

Helsedirektoratet mener at alle arbeidsgivere i hele Norge bør tilrettelegge for hjemmekontor, mens FHI og regjeringen mener at hjemmekontorbruken bare bør økes i områder med økt smitte og belastning.

Oslo 20210908. Helsedirektør Bjørn Guldvog holder pressekonferanse om koronasituasjonen i Norge sammen med vdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet Line Vold og helseminister Bent Høie.Foto: Torstein Bøe / NTB
Oslo 20210908. Helsedirektør Bjørn Guldvog holder pressekonferanse om koronasituasjonen i Norge sammen med vdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet Line Vold og helseminister Bent Høie.Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Tirsdag går det fram at Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og regjeringen er noe uenige om hjemmekontor som tiltak mot smittespredningen.

Helsedirektoratet anbefaler på nasjonalt nivå at arbeidsgivere bør tilrettelegge for hjemmekontor der det er mulig.

FHI anbefalte derimot at hjemmekontorrådet anbefales i områder med økende smitte og belastning på helsetjenestene, men ikke på nasjonalt nivå.

SVARER: Erna Solberg (H) svarer på kritikken fra blant annet Marit Arnestad. Reporter: Ingunn Dorholt / Video: Marthe Tveter Gjønnes Vis mer

Lokale tiltak

Regjeringen, som altså tar den endelige avgjørelsen, falt på å gi en anbefaling om at kommuner med økende smitte og høy belastning i helsetjenesten bør vurdere økt bruk av hjemmekontor.

I tillegg går det fram av det faglige grunnlaget at Helsedirektoratet anbefaler at følgende tiltak vurderes på lokalt nivå:

«Anbefale at alle som bor i områder med økende smitte og belastning på helsetjenesten bør redusere antall nærkontakter, både i private sammenhenger, på arrangementer og på arbeidsplass og studiested».

Tirsdag formiddag redegjør statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) for Stortinget om status for coronahåndteringen i Norge. Vis mer

Arrangementer

«Vurdere påbud om antallsbegrensninger for arrangementer, spesielt der det ikke er faste plasser. Innføre system for å registrere og varsle gjester. Alternativt kan coronasertifikat brukes».

«Påbud om bordservering og sitteplasser til alle på serveringssteder, og munnbind når man ikke sitter til bords. System for å registrere og varsle gjester. Alternativt kan coronasertifikat brukes».

FHI støtter disse vurderingene om lokale og regionale tiltak. Regjeringen har foreløpig ikke bedt kommuner om å vurdere disse tiltakene lokalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer