Uenige om Jan Helge Andersen

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): De rettspsykiatrisk sakkyndige Olaf Bakke og Tor Gamman har ikke greid å bli enige om sin vurdering av barnedrapstiltalte Jan Helge Andersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Olaf Bakke, spesialist i psykiatri ved Aust-Agder sentralsykehus, har sammen med psykiater Tor Gamman stått for den judisielle observasjonen av Andersen.

Psykiaterne har kommet fram til en felles vurdering, men har på flere punkter ikke greid å bli enige. Etter at de avga en delt erklæring til byretten i Kristiansand i januar i år, gikk striden til rettsmedisinsk kommisjon.

Uenigheten skal ha sitt utgangspunkt i at det er vanskelig å vurdere hvorvidt en så ung person som Andersen (20 år) har mangelfullt utviklede sjelsevner. Rettsmedisinsk kommisjon har imidlertid kommet fram til at de støtter Gammans konklusjon siden Andersen har vist såpass umodne trekk i oppveksten.

Gamman mener Andersen har mangelfullt utviklede sjelsevner. Hans kollega Bakke mener at Jan Helge verken har mangelfullt utviklede eller varig svekkede sjelsevner.

De sakkyndige er enige om at Andersen ikke har vært sinnssyk i observasjonstiden, eller i tiden da drapene ble begått. Han skal heller ikke ha vært bevisstløs eller hatt sterkt nedsatt bevissthet i tiden drapene ble begått.

De sakkyndige er enige om at han ikke har varig svekkede sjelvsevner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer