Budsjettkrisa

Uenighet i KrF om de vil redde Erna og Siv

KrF har tre dager på seg til å bli enige om de skal komme Erna og Siv til unnsetning, dersom det ikke blir en budsjettavtale.

- ULIKE TANKER: KrF og Knut Arild Hareide kan bli stilt overfor et krevende dilemma: Støtte regjeringens budsjett uten Venstre, eller kaste regjeringen inn i en potensiell krise. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- ULIKE TANKER: KrF og Knut Arild Hareide kan bli stilt overfor et krevende dilemma: Støtte regjeringens budsjett uten Venstre, eller kaste regjeringen inn i en potensiell krise. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da vil Erna Solberg og regjeringspartiene kunne bli avhengige av subsidiær støtte fra KrF, Venstre eller begge to under budsjettbehandlingen i Stortinget mandag 5. desember for å få gjennom sitt budsjett.

Onsdag var det en enstemmig stortingsgruppe som gikk inn for at KrF skulle bryte budsjettforhandlingene.

Dagbladet har torsdag snakket med flere sentrale KrF-kilder som nå understreker at en evenuell støtte til budsjettet i Stortinget vil være et helt annet spørsmål, og at det er uenighet om hvorvidt de i så fall skal komme Erna til unnsetning.

Det handler nemlig da om noe større enn budsjettet, det vil handle om samarbeidsavtalen og regjeringens videre liv, peker en på. Andre KrF-kilder sier til Dagbladet at det er mer et åpent spørsmål enn det er reell uenighet, fordi de ennå ikke har behandlet dette spørsmålet i stortingsgruppa.

- Ulike tanker

Men i forbindelse med stortingsgruppas diskusjon som lå til grunn for beslutningen om å bryte budsjettforhandlingene, kom flere representanter inn på spørmålet om hvordan KrF skal stille seg til en eventuell subsidiær støtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer