BLE ÅTTE ÅR: Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem på Sotra 14. november 2011.
Foto: Privat / NTB Scanpix
BLE ÅTTE ÅR: Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem på Sotra 14. november 2011. Foto: Privat / NTB ScanpixVis mer

Uenighet om DNA i Monika-saken

Folkehelseinstituttet og Den rettsmedisinske kommisjon er ikke enige om det er DNA på beltet som var strammet rundt halsen på Monika Sviglinskaja (8).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkehelseinstituttet og Den rettsmedisinske kommisjon er ikke enige om det er DNA på beltet som var strammet rundt halsen på Monika Sviglinskaja (8).

Åtteåringen ble funnet død i sitt hjem i Sund på Sotra 14. november 2011.

- DNA-et tilhører en annen Etter det Bergens Tidende erfarer, har Den rettsmedisinske kommisjon konkludert med at det er DNA på beltet, og at arvestoffet tilhører en annen enn den 33 år gamle mannen som er siktet for drapet.

Folkehelseinstituttet konkluderte imidlertid med at det ikke var funnet DNA på beltet, skriver avisen.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt er påtaleansvarlig. Han ønsker ikke å gå inn i detaljer i saken, men sier dette til BT:

- Den rettsmedisinske kommisjonen har hatt flere innvendinger til DNA-rapportene fra Folkehelseinstituttet. Disse er besvart fortløpende, og vi venter på avklaring på dette spørsmålet. Det kan ta noen måneder.

Umulig med ny profil Folkehelseinstituttet fant biologisk materiale på beltet, men konkluderte med at det ikke var mulig å lage en DNA-profil.

Aasmund Sandland, forsvarer for den drapssiktede 33-åringen, vil ikke kommentere de nye opplysningene, men sier at hans klient fastholder at han er uskyldig.

(NTB)