Uenighet om dommen

Advokatene var i går på ingen måte enige om hvordan dommen skulle tolkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett tilkjente i går Katrine Bråtane 4,5 millioner kroner til dekning av framtidige utgifter til pleie og omsorg.

Fra før har Katrine blitt tilkjent 6,6 millioner kroner etter skaden. Den samlede erstatningen blir på 11,1 millioner kroner.

Bråtanes advokat, Christian Lundin, mener resultatet er en full seier.

- Katrine har kjempet i elleve år mot Norges største forsikringsselskap. Underveis har forsikringsgiganten brukt alle mulige midler for å betale minst mulig, sier Lundin.

Møtes igjen

Til tross for at If må ut med den største erstatningssummen noensinne, var selskapets advokat, Anne Stine Eger Mollestad, fornøyd.

- Høyesterett har med sin dom isolert Katrine Bråtanes tilfelle. Vi føler at vi med denne dommen har fått en stadfestelse av gjeldende rett, sier Mollestad.

Hun tror derfor ikke at saken vil få noen følger for andre trafikkskadde med saker i rettssystemet.

Dette er advokat Lundin uenig i.

- Jeg mener denne saken vil ha betydning for mange av sakene, sier Lundin. Han er en av flere advokater som Landsforeningen for Trafikkskadde bruker.

Evaluerer saken

Selv om If var fornøyd med dommen, kommer Bråtane-saken til å bli vurdert nøye i selskapet.

- Dette har vært en lang prosess, der ikke bare vi er skyld i at det har trukket ut. Nå skal vi evaluere dommen og gjøre våre beregninger, sier Eger Mollestad.