REKONSTRUKSJON: Retten på befaring ved Grimstadporten for å rekonstruere nedkjøringen av Børge Ivarsen. Et polsk vitne mente bilen sto slik og ikke slik som politiets blå merkering viser. Foto: Agderposten.no
REKONSTRUKSJON: Retten på befaring ved Grimstadporten for å rekonstruere nedkjøringen av Børge Ivarsen. Et polsk vitne mente bilen sto slik og ikke slik som politiets blå merkering viser. Foto: Agderposten.noVis mer

Uenighet om fart og plassering

Aust-Agder Tingrett hadde i dag en enkel rekonstruksjon på stedet der politimannen Børge Ivarsen ble kjørt ned og drept av en 28-åring natt til 4. mars i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ARENDAL (Dagbladet): Til stede var både familie til den drepte politimannen, og tiltalte.

-Jeg liker det ikke, men det skal bli godt å se hvordan det skjedde, fortalte tiltalte til Agderposten før befaringen tok til.

Viktig vitne Den viktigste personen under befaringen og i rettssaken er imidlertid et polsk vitne. Vedkommende så hele hendelsesforløpet som førte til Børge Ivarsen ble kjørt ned.

Polakken stoppet for veisperringen som var satt opp for å stoppe 28-åringens hasardiøse villmannskjøring. Polakkens forklaring stemmer ikke helt med rekonstruksjonen til politiet.

Blant annet gjelder dette plasseringen av politibilen i politisperringen. Noe forsvarer Thor Bache-Wiig finner interessant.

-Vi fikk visualisert bilens plassering og bevegelsene, og det polske vitnets forklaring. Men det er for tidlig å si noe om utfallet av dette.

Videofilm I dag fikk retten se videofilmen som skal gi et inntrykk av hvordan 28-åringen kjørte i øyeblikkene før påkjørselen.

-Det kom vel ikke fram noe spesielt nytt, men det er greit å komme på åstedet, forteller aktor Jostein Johannessen.

Grimstadporten Befaringen ble foretatt i morgentimene i dag, ved den vestlige åpningen av tunnelen Grimstadporten. Det var der Børge Ivarsen ble drept. Retten brukte kort tid på befaringen.

Det hersker uenighet både om hastighet og føret på veien hos de sakkyndige. Det er heller ikke avklart nøyaktig hastighet da Børge Ivarsen ble kjørt ned.

Rettssaken mot 28-åringen er nå inne i sin tredje dag.

Trolig vil det meste av vitneforklaringer avsluttes i dag. Dermed klarer retten å holde seg til de fire dagene som er avsatt.