Trond Giske:

Uenighet om Giskes sentralstyreplass

Strøket fra listen over sentralstyremedlemmer, men usikkert om han er helt ute.

- Mister plassen: Flere sentrale kilder Klassekampen har snakket med, mener Giskes plass i sentralstyret er uløselig knyttet til nestledervervet og at han mister den når han ikke lenger er nestleder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- Mister plassen: Flere sentrale kilder Klassekampen har snakket med, mener Giskes plass i sentralstyret er uløselig knyttet til nestledervervet og at han mister den når han ikke lenger er nestleder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trond Giskes navn er fjernet fra listen over sentralstyremedlemmer på Aps nettsider, men det er delte meninger om han er inne eller ute av det viktige organet.

Sentralstyret med sine 21 medlemmer er partiets øverste organ mellom landsmøter. Det velges av landsmøtet, og den øverste partiledelsen er faste medlemmer.

Flere sentrale kilder Klassekampen har snakket med, mener Giskes plass i sentralstyret er uløselig knyttet til nestledervervet og at han mister den når han ikke lenger er nestleder.

Han er allerede strøket fra listen over sentralstyremedlemmer som ligger på partiets nettsider.

Men i Giskes hjemfylke Trøndelag, hvor partiet har sitt største fylkeslag, mener leder Anne Marit Mevassvik at det ikke er fullt så enkelt.

«Jeg vil starte med å minne om at Trond Giske fortsatt er sykmeldt. Jeg kan likevel kommentere saken på prinsipielt grunnlag. Trond Giske har selv trukket seg som nestleder i partiet, men ikke som sentralstyremedlem», skriver hun i en SMS til avisa.

Hun viser til vedtektene og påpeker at Giske er valgt til sentralstyret av landsmøtet.

Når avisen ber partikontoret om en avklaring av hvordan vedtektene skal forstås, svarer kommunikasjonssjef Ingrid Langerud at Giske «har gått av som nestleder og møter således ikke i sentralstyret, men partiet har ikke fattet noen annen beslutning i saken foreløpig».

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer