Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uenighet om likestilling i statsbudsjettet

Sykepleiernes turnusarbeid er gjenstand for uenighet mellom Sykepleierforbundet og finansminister Kristin Halvorsen (SV).

BLIR IKKE ENIG: Finansminister Kristin Halvorsen holdt pressekonferanse vedrørende statsbudsjettet tirsdag. Nå sier sykepleierne ifra om at de ikke er enige med fordelingspotten.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
BLIR IKKE ENIG: Finansminister Kristin Halvorsen holdt pressekonferanse vedrørende statsbudsjettet tirsdag. Nå sier sykepleierne ifra om at de ikke er enige med fordelingspotten. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Forbundsleder Lisbeth Normann peker overfor NRK på at regjeringen tidligere har bestemt at sykepleiernes turnusarbeid skal sidestilles med industriarbeidernes skiftarbeid.

Bestemmelsen er innført fra 1. januar 2010, men ifølge Normann har ikke forslaget til statsbudsjett for 2010 fulgt opp dette.

Dette er først og fremst en misforståelse, mener finansministeren.


- Det er ikke slik det fungerer. Arbeidstider skal diskuteres i vårens lønnsforhandlinger, ikke i budsjettet, sier Halvorsen.


Lisbeth Normann mener dette ikke er godt nok.


- Det er for tamt når man endrer arbeidsmiljøloven på en så god måte, men ikke lar det følge med penger, sier hun. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media