Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uenighet om Tine-deling i regjeringen

Moderniserings-departementet går inn for å dele Tine fysisk i to selskaper samt å pålegge meierigiganten full forsyningsplikt på melk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moderniseringsdepartementets standpunkt til saken framkommer i en hemmeligstemplet rapport utarbeidet av et tverrdepartementalt regjeringsutvalg, skriver VG.

Frontene i det interne regjeringsutvalget skal være klare: På den ene siden står Moderniseringsdepartementetet - på den andre siden står Landbruksdepartementet, som ønsker å videreføre dagens ordning.

Moderniseringsminister Morten A. Meyer (H) ønsker ikke å kommentere innholdet i rapporten.

Stridens kjerne

- Nå må regjeringen som kollegium arbeide seg fram til en felles konklusjon, sier Meyer.

Stridens kjerne i utvalget er spørsmålet om Tine Råvare og Tine Industri skal deles opp i to selvstendige selskaper. Tine Råvare og Tine Industri er allerede delt i to enheter, men todelingen er bare av regnskapsmessig art. Fortsatt har selskapet felles styre, administrasjon og lokaler.

Varsler forslag

Fredag varslet Fremskrittspartiet et forslag om å dele Tine AS i separate selskaper. Partiet regner med Stortingets støtte til forslaget.

- Forslaget tar sikte på å oppnå konkurransemessige forhold for matvaresektoren i landbruksnæringen, og dreier seg om tre typer matvarer - egg og fjørfe, kjøtt og melk, sier næringspolitisk talsmann i Frp, Øystein Hedstrøm, til NTB

Han sier forslaget går ut på å skille råvareandelen og markedsdelen i Tine og opprette egne selskaper for disse. I dag skjer det økonomiske transaksjoner mellom disse delene, men vi ønsker å danne et Tine der de to virksomhetene er fullstendig atskilt, sier Hedstrøm.

(NTB)

TAUS: Morten A. Meyer (H) ønsker ikke å kommentere innholdet i rapporten, men departenmentet hans er for en deling av Tine.