Ufarlig pakke funnet i stormoské i Brussel

Pulveret som ble sendt i konvolutter til en moské i Brussel, viste seg å være ufarlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En representant for Brussels brannvesen opplyser at pulveret er undersøkt, og at det viste seg å være ufarlig. En eske med ti konvolutter som inneholder pulver ble oppdaget i moskeen torsdag.

Det var CNN som meldte om at det var funnet en pakke med mistenkelig hvitt pulver i en stormoské i Brussel, opplyser en talsmann for brann- og redningsetaten i byen.

Brussel har siden terrorangrepene i Paris for to uker siden vært i høyeste terrorberedskap, men torsdag kveld senket belgiske myndigheter trusselvurderingen.

Financial Times skriver at den Saudi-støttede moskeen ligger i hjertet av Brussel-nabolaget som huser EUs hovedinstitusjoner.

Det har i dag blitt aksjoner mot blant annet en liten by sør for Brussel.

Ifølge belgiske medier førte frykt for et nytt angrep til at politiet innledet aksjonen for å finne våpen og eksplosiver. Det melder den belgiske radio- og TV-kanalen RTBF, som opplyser at informasjonen kommer fra landets påtalemyndighet, ifølge NTB.

En lokal polititjenestemann i Sambreville bekrefter overfor Reuters at det fant sted en aksjon, men han ønsker ikke å si hva målet var. Verken politiet eller påtalemyndigheten har ønsket å kommentere saken, skriver NTB.