Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ufattelig at noe slikt kan skje to ganger på ti år

Det lille busselskapet JVB er rammet igjen. Kollegene samlet i sorgen i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRDAL / OSLO (Dagbladet): Nok en gang har en ufatterlig tragedie rammet det lille busselskapet Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB).

I går ble en av deres sjåfører, en mann i 50-årene, knivstukket og drept på jobb da han kjørte Valdressekspressen på
fylkesvei 53 mellom Årdal og Tyin på Filefjell. Også de to passasjerene om bord, en 19 år gammel kvinne og en svensk mann i 50-årene ble drept.

For ti år siden ble Audun Bøland (39) JVB knivdrept på den samme strekningen. Bøland jobbet også for JVB.

- Det er ufattelig at noe sånt kan skje to ganger på ti år, sier daglig leder i JVB Kristoffer Kvame til Dagbladet.

- Omgjengelig og blid Kvame forteller at nyheten har gått hardt inn på de ansatte. Klokka 9.30 i dag holder de ansatte i busselskapet minnestund for bussjåføren.

ÅRDAL I MORGES:  Utenfor Øvre-Årsal busstasjon har det allerede blitt satt ut blomster og lys til minne om de drepte. Foto: Line Brustad / Dagbladet
ÅRDAL I MORGES: Utenfor Øvre-Årsal busstasjon har det allerede blitt satt ut blomster og lys til minne om de drepte. Foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer

Kvame forteller at den drepte bussjåføren er fra Valdres, og har kjørt buss i østlandsområdet i flere år. For tre år siden begynte han å kjøre buss for JVB.

- Han var en veldig omgjengelig, kjekk og blid mann. Dette er tragisk, trist og uvirkelig. Det er ikke så mye å si om det, sier han.

Kollega Sigbjørn Rivedal har kjørt buss i Valdres siden 1980-tallet. I dag blir det en helt spesiell dag på jobb.

- Det blir utrolig tøft å gå på jobb i dag. Jeg har grått mine tårer både for sjåføren og passasjerene, sier Rivedal.

Selv kjører han for selskapet Nettbuss, men kjenner mange av sjåførene for andre selskaper i området, inkludert sjåføren som ble drept i går.

TUNG DAG PÅ JOBB: - Han var en arbeidskollega, selv om vi ikke jobbet i samme selskap. Vi så hverandre hver dag. Det er en tragedie at dette skjer med det samme selskapet igjen, sier bussjåfør Sigbjørn Rivdal. MMS-foto: Line Brustad / Dagbladet
TUNG DAG PÅ JOBB: - Han var en arbeidskollega, selv om vi ikke jobbet i samme selskap. Vi så hverandre hver dag. Det er en tragedie at dette skjer med det samme selskapet igjen, sier bussjåfør Sigbjørn Rivdal. MMS-foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer

- Han var en arbeidskollega, selv om vi ikke jobbet i samme selskap. Vi så hverandre hver dag. Det er en tragedie at dette skjer med det samme selskapet igjen, sier han.

- Må ivaretas Bussjåfør Sigbjørn Rivedal sier han ikke frykter for sin egen sikkerhet, og er redd folk vil rette sitt sinne mot andre asylsøkere etter gårsdagens grusomme trippeldrap.

- Vi har fått asylsøkere til landet, og dette er folk vi må ivareta på best mulig måte. Dette er en tragedie som er utilgivelig, men vi kan ikke kjøre alle under en kam, sier den mangeårige bussjåføren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media