- Ufattelig at russen som har gjort dette ikke vil fortelle hvor de har satt ut pingvinkyllingene

Driftsleder ved Atlanterhavsparken i Ålesund, Rune Veiseth, fortviler.

RUSSEN LETER: Rundt 30 russ søkte i natt etter de tre kyllingene rundt Atlanterhavsparken i Ålesund. Driftsleder ved parken, Runar Veiseth (t.v) er takknemlig for hjelpen. 
— Det er flott at disse er med og leter, og at de forsøker å bøte på inntrykket sju andre har skapt av russen, sier han.
Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
RUSSEN LETER: Rundt 30 russ søkte i natt etter de tre kyllingene rundt Atlanterhavsparken i Ålesund. Driftsleder ved parken, Runar Veiseth (t.v) er takknemlig for hjelpen. — Det er flott at disse er med og leter, og at de forsøker å bøte på inntrykket sju andre har skapt av russen, sier han. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE OPPDATERING: Fire russ er siktet etter pingvintyveriet - risikerer fengselsstraff

ÅLESUND (Dagbladet): Veiseth begynner å miste troen på at de tre pingvinkyllingene sju russ mistenkes for å ha stjålet fortsatt er i live.  

- Vel, hva skal en tro. Vi kan alltids håpe, men de tre kyllingene er av rasen Humboltpingviner som oppholder seg i områder i Chile og Peru, og altså ikke på isen. Blir det minus fem grader så går de inn i «husene» sine ved pingvindammen. De er skapt for et klima som er omtrent som hos oss, men de tre kyllingene varmes av mødrene sine og er totalt avhengige av dem.  

Rune Veiseth var ved Atlanterhavsparken til over klokka 01.00 i natt. I det store området rundt parken høres piping, og det lyser i dusinvis av lommelykter.

Innrømmet innbrudd Det er rundt 50 personer som er ute og forsøker å lokke på de tre små kyllingene som er av en utrydningstruet rase. 

- Her går det om lag tretti russ i regn og sur vind ute i terrenget for å forsøke å bøte på det inntrykket sju russ ser ut til å ha skapt. Og samtidig sitter det altså sju russ i avhør hos politiet og nekter å fortelle hvor de har satt av kyllingene. Det er helt ufattelig, sier Veiseth oppgitt til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.