- Ufattelig at vi skal ha en hel uke til med tilsvarende gjennomganger

Presentasjonen av de første ni obduksjonsrapportene rørte mange til tårer.

BLIR TØFT: Koordinerende bistandsadvokat Siv Hallgren (til venstre) sier til Dagbladet at hun regner med at det vil komme flere reaksjoner i retten i de neste ukene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BLIR TØFT: Koordinerende bistandsadvokat Siv Hallgren (til venstre) sier til Dagbladet at hun regner med at det vil komme flere reaksjoner i retten i de neste ukene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble i alt presentert ni obduksjonsrapporter i rettssaken mot Anders Behring Breivik i dag. Rettsmedisiner Torleiv Ole Rognum viste skadene på dødsofrene på ei dokke. I tillegg ble det vist et bilde av hver og en av de avdøde på en storskjerm i salen, mens bistandsadvokatene leste opp en tekst om dem.

Flere av de berørte som befant seg i rettssalen tok til tårene da dette foregikk. Koordinerende bistandsadvokat Siv Hallgren forteller at det er tungt for mange å overvære prosessen. 

- Det er nødvendig å gå igjennom hver og en av ofrene på denne måten, men samtidig er det ufattelig at vi skal ha en hel uke til med tilsvarende gjennomganger, sier Hallgren til Dagbladet.

- Vi ønsket å vise bilde av de drepte og lese opp en tekst for hver og en av dem. Det er tøft for mange, legger hun til.

Stemmen brast Og det er ikke bare for de som er direkte berørt, at dette er vanskelig.

Bistandsadvokat Thomas Benestad ble svært rørt da han leste opp de pårørendes tekst om fredrikstadjenta Lejla Selaci (17). Stemmen hans brast og det var tydelig at advokaten kjempet mot gråten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer