- Ufattelig og tungt

- Det er et ufattelig vedtak. Det er tungt og skuffende. Jeg skal nå vurdere om jeg skal slutte med politikk eller fortsette mitt samfunnsengasjement, sa Vidar Kleppe etter at han i går fikk ett års utestenging fra alle tillitsverv i partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riktignok var straffen halvert i forhold til Frp-ledelsens forslag onsdag. Men det imponerte ikke Kleppe. Realiteten er den samme: Kleppe er feid ut av Frp's liste i Vest-Agder, og kommer ikke inn på Stortinget for Frp neste periode.

Men tilbudene om å bli toppkandidat for alternative lister står i kø.

- Vedtaket betyr at jeg er politisk kastrert. Det er det samme om suspensjonen er på 12 måneder. Jeg kan ikke stå som listetopp for Frp i Vest-Agder. Jeg må nå tenke meg om. Jeg har fått masse tilbud om å stå på andre lister, men det har jeg overhodet ikke vurdert til nå. Det er en stor og viktig beslutning jeg skal ta, sier Kleppe etter nok en maratondag i Frp-historien.

På pinebenken

Han sier prosessen og sentralstyrets vedtak i går er helt ufattelig.

- Trøsten får være at jeg nå har fått en avklaring, sier Kleppe etter timer på pinebenken i går. Som et ledd i en slags saksbehandling får Kleppe anledning til å anke sin sak inn for landsstyret. Men det er tvilsomt om Kleppe finner grunn til det.

- Det er jo et spørsmål om man skal belaste Frp med kostnadene til det, sier han syrlig.

Kvart på ti i går kveld kom han ut fra et to og en halv time langt forhør i sentralstyret.

- Jeg føler at jeg har fått lagt fram min sak. Nå ligger saken i sentralstyrets hender, sa Kleppe, som ga uttrykk for at han fortsatt hadde håp.

Deretter dro han til Stortinget for å vente på dommen. Telefonen sto ikke stille. Men først 23.15 kom den telefonen Kleppe ventet mest på: Da ringte generalsekretær Geir Mo og meddelte et enstemmig vedtak om suspensjon i 12 måneder. Kleppe mottok budskapet på sitt kontor sammen med fylkesleder i Vest-Agder Ole Dahl og stortingsrepresentant Jørn Stang.

- Det rakner

Dahl sier han nå tror det rakner fullstendig i Vest-Agder Frp. Situasjonen rundt stortingslista er kaotisk.

- Kleppe kan ikke bare strykes fra lista. Hele lista må tilbakekalles, og det må lages ny liste. Vi må nå se hvordan vi skal takle denne situasjonen. Vi kan i alle fall ikke sette oss ut over sentralstyret, det er helt tydelig, sier Dahl. Fylkeslaget skal drøfte den dramatiske situasjonen lørdag, i Kvinesdal.

- Hvordan blir det å drive valgkamp for i Vest-Agder nå?

- Det blir tungt. Vi får se hvor mange som er igjen til å drive valgkamp, sier Dahl.

<B>UHYRE SKUFFET:</B> Vidar Kleppe tar betenkningstid på om han skal fortsette i politikken etter nederlaget i går kveld. Her går han skuffet ut fra Fremskrittspartiets hus på Youngstorget i Oslo.